Restaurant- og matfag

Mat er spennende.
Mat er en viktig del av vår kultur.
Mat utfordrer dine kreative og skapende evner.
Vi tilbyr utdanningsprogrammet for restaurant- og matfag, Vg1 og Vg2.

 


Mat og drikke er viktig for helsen. Det samme er kunnskap om og respekt for andres kulturer og mattradisjoner. Kost- og måltidsvaner har endret seg, og serveringssteder har en viktig rolle i kostholdet.

Opplæringen i restaurant- og matfag skal gi eleven erfaring og innsikt til å velge og vurdere råvarer, produkt, produksjonsmetoder og måltider. Opplæringen skal gi kompetanse om mat og drikke, salg og servering samt kunnskap om hvor viktig kostholdet er for en sunn og god helse.

I restaurant- og matfag skal fokuset være på råvarer til ferdig produkt. Det legges vekt på mattrygghet og hygieniske produksjonsmetoder. Felles programfag skal være yrkesrettet og forberede eleven til en utdanning innen matfag- og restaurantbransjen.

Du lærer:

  • om kosthold, næringsmidler og ernæring
  • tilberedning og servering av mat
  • behandling av råvarer, mat og drikke
  • om mattradisjoner
  • om helsefremmende livsstil og hygiene

Du bør være:

  • praktisk anlagt og ha godt håndlag
  • kreativ og nøyaktig
  • serviceinnstilt

Hvorfor velge akkurat Mandal videregående skole?

Restaurant- og matfag er en spennende og lærerik linje og mye praksis i fellesfag.
Det knyttes nye vennskap og du vil møte hyggelige lærere.

Her hos oss tilbyr vi restaurant og matfag VG1 og kokk og servitør VG2.
Vi samarbeider tett med næringslivet og har til enhver tid gode muligheter for læreplass.

Du kan bli:

  • kokk, ernæringskokk eller servitør
  • baker eller konditor
  • pølsemaker eller kjøttskjærer
  • slakter, butikkslakter eller sjømathandler
  • fagarbeider i sjømatproduksjon eller industriell matproduksjon
Foto av elever i kokkeklær - Klikk for stort bildeDet blir mye drops Mandal vgs

Ønsker du å snakke med en rådgiver, send epost til - Geir.Erik.Larsen@mandal.vgs.no