15.-16. april var Vg2 Barne og ungdomsarbeiderne igjen på sin årlige studietur, for å besøke sine samarbeidspartnere i Aalborg øst distriktet. Dette samarbeidet har pågått i 5-6 år nå og utvikles stadig! Nytt av året var mange elever fra Vg2 Helsefagarbeiderne også med – hyggelig! Aalborg øst er et distrikt som er på størrelse med Mandal (15000 innbyggere), men dessverre er det et lite populært område å bo i p.g.a. det er svært belastet!

Danmark1Cirka 80% av innbyggerne der er sosialklienter, høyt antall arbeidsledige, mye rus og kriminalitet, mange «drop out» elever både fra ungdomsskolen og videregående skoler m.m.
Heldigvis finnes det en del svært engasjerte «ildsjeler» som Doris, Per og Max, som arbeider svært aktivt med forebygging i Aalborg øst! En ser at det nytter! Vi er så heldige å nyte godt av deres smittende engasjement og lære ulike triks på at alt ikke trenger og handle om økonomi og penger med det de gjør!!!
Til neste år håper vi at disse «ildsjelene» skal komme til oss i Mandal og på skolen, og vi igjen forhåpentligvis kan gi dem litt inspirasjon med det vi jobber med!

av Jøssang, Kjetil, publisert 3. mai 2013 | Skriv ut siden